Gesprekken
Het doel van een gesprek met een psycholoog is dat je zo goed mogelijk functioneert. Hoe je beter wil functioneren, of waar je tegenaan loopt, dat is voor ieder anders. Daar beginnen onze gesprekken vaak mee.
Behandeling binnen de praktijk is over het algemeen gericht op het beter leren omgaan met en het accepteren van de (in)directe gevolgen van NAH. Dat kan zijn voor de persoon zelf of iemand uit de naaste omgeving.
Dat kan zijn het leren loslaten van wat nu niet meer zo goed kan. Hierbij is er natuurlijk ook respectvolle aandacht voor de emotionele haken en ogen die hierbij komen kijken. Het kan zijn dat je wilt leren heroriënteren op je levenswaarden en doen wat belangrijk is voor je, zodat je ondanks de NAH een zinvol leven ervaart.
Soms zijn de gespreksonderwerpen ook heel pragmatisch, zoals dat je niet meer willen mopperen op de partner in de avond, het moment dat je zo ontzettend moe bent. Of je wilt leren omgaan met de prikkelgevoeligheid (“Ik hoor alles, ook niet relevante geluiden”, of “Alles komt harder binnen.”).
In de gesprekken maak ik gebruik van cognitieve gedragstherapie (CGT), acceptance commitment therapie (ACT), oplossingsgerichte therapie, mindfulness, emdr, en positieve psychologie. In deze therapievormen ben ik uitgebreid en gedegen geschoold. Verder werk ik ook met bewezen vormen van neurorevalidatie teneinde minder last te ervaren van cognitieve klachten.
Wil je meer informatie of meteen een kennismakingsgesprek plannen, bel of e-mail me.